Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10/01/2024 στις 10:00 έξω από τα γραφεία της DoValue για την αποτροπή πλειστηριασμού

FacebookTwitterGoogle+Share

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 10 Γενάρη 2024 στις 10:00π.μ έξω από τα γραφεία της DoValue, Κύπρου 27 Μοσχάτο να παλέψουμε να σταματήσει η διαδικασία πλειστηριασμού για έναν ακόμη συνάδελφο μας.

Συνάδελφοι/σσες,

Η επίθεση  σε βάρος της λαϊκής κατοικίας κλιμακώνεται με αμείωτους ρυθμούς. Είναι χιλιάδες οι πλειστηριασμοί που αφορούν σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, σπίτια που έχουν χρυσοπληρώσει μια και δύο φορές, σπίτια που έχουν αγοράσει με αιματηρές θυσίες.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, μέσα στις συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και χαμηλών μισθών και βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο, την ίδια ώρα που οι τραπεζικοί όμιλοι καταγράφουν επιπλέον κέρδη 3 δισ. μόνο από την αύξηση των επιτοκίων και τα αρπακτικά των funds καιροφυλακτούν για να ικανοποιήσουν τη λαιμαργία της κερδοφορίας τους.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αποτέλεσμα ατομικής ευθύνης, κακής διαχείρισης ή επιπόλαιων επιλογών, είναι πραγματική αδυναμία κάποιος να επιβιώσει και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Είναι ολοφάνερος και ο σχεδιασμός της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που με νόμους υπηρετούν την εισπραξιμότητα των τραπεζών και την αποφυγή νέων κόκκινων δανείων αλλά και με ΜΑΤ ξεσπιτώνουν αδιακρίτως ακόμα και ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία και μονογονεϊκές οικογένειες και καταστέλλουν όσους κινητοποιούνται.

Στη θέση όλων των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας, γι’ αυτό και είμαστε όλοι σε θέση μάχης! Με όπλο τον οργανωμένο αγώνα μας κάνουμε πράξη το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού, τα σώζει ο λαός».

Το Συνδικάτο μας μαζί με τα επιχειρησιακά σωματεία, όλοι οι πρωτοπόροι συνδικαλιστές και ο κάθε συνάδελφος που δεν ανέχεται την αδικία και τη βαρβαρότητα πρέπει να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του σε όσους γίνονται λεία στις ορέξεις των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε τείχος προστασίας στο δικαίωμα της κατοικίας. Δεν θα αφήσουμε κανέναν εργαζόμενο αβοήθητο !

Κανένα σπίτι στα χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και οι κατασχέσεις.

Η ΚΕΝΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ